Skip to main content

The UPnPSimulator is not responding for device discovery requests from RI

4 replies [Last post]
Anonymous

My test Xlet runs on RI installed on a Windows 7 PC and tries to list the DLNA devices connected in the Home Network.I have the UPnP Simluator running on a Linux PC.I set up a network by connecting these two PCs to a router.Now the issue I am having is, my test xlet can not list the UPnP Simulator as one of the devices in the OCAP Home Network.When I checked, the Simulator was running as a linux service and I could see device discovery messages recived by the Simulator.
I would like to know if I am doing something wrong with the configuartion of RI and/or Simulator or what I am trying to do is not going to work.

Thanks in advance
rr.

Reply viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
kjkershaw
Offline
Joined: 2008-02-01

The UPnP Simulator program is a component in a multi-component test harness used for tru2way conformance testing. It runs under control of a separate server in the test harness. It is not a stand-alone tool.

Should you run it stand-alone, you will find that it neither responds to a Device Description request nor generates a Device Description request. This seems consistent with your description.

Regards,

kjk

rroger
Offline
Joined: 2010-10-22

Now when I am executing CTP I am seeing below lines in UpnP Simulator console log.
[main] 15:55:01,516 ERROR HTTPRequestValidator.class - TEST: Could not retrieve Get Device Description Request from incoming message buffer to validate it
++ Executing Instruction description/send_get_device_description_response.txt
[main] 15:55:01,517 ERROR OutgoingHTTPResponse.class - SIM: Could not find initial HTTP Request when attempting to send Get Device Description Respons
I am guessing due to this the below is there in my result file.
atelite[15:52:46.039] fromiut.resultInterim [TA#1] [org.ocaptest.tset.org.ocap.hn.Device10App1.runTest] UNRESOLVED reason=getDevice(Simulator Media Server) returned null.
I can provide full logs if needed.
Thanks,
rr.

mkorzen
Offline
Joined: 2008-03-05

I just completed a Windows 7 fix for network adapter enumeration with SVN rev. 11789, which would not work in earlier versions and was hard-coded to the first enumerated network interface.

The network interface parameter that the OCAP HN extension is using for multicast and data communications with UPnP devices is configurable via the following HN Java setting in final.properties:

OCAP.hn.multicast.iface=
where corresponds to
- a network interface name on Linux as listed via "/sbin/ifconfig" command (lo, eth0, wlan0, etc.)
- a network interface name on Win32 as enumerated via "ipconfig" command and assigned eth0, eth1, eth2, etc. names following the enumeration ordering.

Linux example:
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:60:BE:FE:61
inet addr:10.60.90.232 Bcast:10.60.90.255 Mask:255.255.255.0
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:42626 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:26246 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:30807260 (29.3 MiB) TX bytes:5316449 (5.0 MiB)
Interrupt:22 Base address:0x4800

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1C:C0:DE:AD:08
inet addr:192.168.0.100 Bcast:192.168.0.255 Mask:255.255.255.0
...

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
...

^^ - use those names

Win32 Example:
Windows IP Configuration

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet8:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.16.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter VMware Network Adapter VMnet1:

Connection-specific DNS Suffix . :
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.25.1
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . :

Ethernet adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . : cablelabs.com
IP Address. . . . . . . . . . . . : 10.60.90.214
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 10.60.90.251

VMnet8 -> eth0
VMnet1 -> eth1
Wireless Network Connection -> eth2
Local Area Connection -> eth3

gbrackma
Offline
Joined: 2010-10-26

Same problem?

The UPNP simulater does not send out responses to the RI DLNA
implementation, although it is verified in the logs that it has received the requests.