Skip to main content

application id not found

3 replies [Last post]
pradeepsetty
Offline
Joined: 2009-07-06
Points: 0

Hi ,

I am running my own built plug-in in Eclipse 3.4.2. I successfully built my plug-in but when i try run my plug-in, eclipse is displaying following below error

!SESSION 2009-07-06 17:05:16.181 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.5.0_16
java.vendor=Sun Microsystems Inc.
BootLoader constants: OS=linux, ARCH=x86, WS=gtk, NL=en_US
Command-line arguments: -dev

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2009-07-06 17:05:37.164
!MESSAGE Application error
!STACK 1
java.lang.RuntimeException: No application id has been found.
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppContainer.startDefaultApp(EclipseAppContainer.java:236)
at org.eclipse.equinox.internal.app.MainApplicationLauncher.run(MainApplicationLauncher.java:29)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:110)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:79)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:386)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:179)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:549)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:504)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1236)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.main(Main.java:1212)

I modified config.ini by specifying plug-in name in "eclipse.application" attribute and enabled "eclipse.application.registerDescriptors".
After that if i start eclipse , it wont start but throws an exception like "eclipse.application=myplugin is not found in registry" in log file.
If i comment "eclipse.product" in config.ini leaving only "eclipse.application" and try to run eclipse same exception like "eclipse.application=myplugin is not found in registry" is displayed in log file.

How to register my plug-in in registry ? Where will be that registry ? Is that is Window->Show View->Other->Plug-in Registry ?
Where and How to specify my plug-in ID, So that the error "java.lang.RuntimeException: No application id has been found" can be removed ?

Below is my config.ini file:
-----------------------------------------------------
#This configuration file was written by: org.eclipse.equinox.internal.frameworkadmin.equinox.EquinoxFwConfigFileParser
#Wed Feb 11 19:26:47 EST 2009
org.eclipse.update.reconcile=false
eclipse.p2.profile=SDKProfile
osgi.instance.area.default=@user.home/workspace
osgi.framework=file\:plugins/org.eclipse.osgi_3.4.3.R34x_v20081215-1030.jar
eclipse.buildId=M20090211-1700
osgi.bundles=reference\:file\:org.eclipse.equinox.simpleconfigurator_1.0.0.v20080604.jar@1\:start
org.eclipse.equinox.simpleconfigurator.configUrl=file\:org.eclipse.equinox.simpleconfigurator/bundles.info
eclipse.product=org.eclipse.sdk.ide
osgi.splashPath=platform\:/base/plugins/org.eclipse.platform
eclipse.p2.data.area=@config.dir/../p2
osgi.bundles.defaultStartLevel=4
osgi.ws=gtk

And my system configuration is as below...

OS : Fedora 8
Machine : i386
Eclipse : eclipse-SDK-3.4.2-linux-gtk.tar.gz
Java : 1.5 Update 16

Please shed some light on this issue...

Thanks in Advance
Pradeep

Reply viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
musicworld1
Offline
Joined: 2010-07-01
Points: 0

I am also getting this problem.

prakash_saurabh003
Offline
Joined: 2010-06-21
Points: 0

hi pradeep,
I am getting a similiar problem....application id not found when trying to start my eclipse plugin application.
Please tell me how u hd resolved this issue.

nirlav
Offline
Joined: 2010-02-16
Points: 0

Também não consigo