Skip to main content

open of /tmp/.qtvfb_mouse-0 failed

6 replies [Last post]
gkchoudary
Offline
Joined: 2008-07-21

Hi,

I have "phoneME Feature MR2 binary bundle (Development Release)".

When I try to run this binary on Linux/x86 I get the following error:
"open of /tmp/.qtvfb_mouse-0 failed"

I got the above error while I was executing either of the following statements:
# ./installMidlet http://10.10.18.119:8080/ota-poc/22-7/FirstOne.jad
OR
# /.autotest

I request you to please help me out to run the above one smoothly.

Thanks in advance!

With regards,
G.K..!!

Reply viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
Gary

Did you launch a container for the application to render into? e.g.

/opt/Qtopia/bin/qvfb -depth 16 &

gkchoudary wrote:
> Hi,
>
> I have "phoneME Feature MR2 binary bundle (Development Release)".
>
> When I try to run this binary on Linux/x86 I get the following error:
> [b]"open of /tmp/.qtvfb_mouse-0 failed"[/b]
>
> I got the above error while I was executing the following:
> # [b]./installMidlet http://10.10.18.119:8080/ota-poc/22-7/FirstOne.jad[/b]
>
> I request you to please help me out to run the above one smoothly.
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: feature-unsubscribe@phoneme.dev.java.net
For additional commands, e-mail: feature-help@phoneme.dev.java.net

gkchoudary
Offline
Joined: 2008-07-21

Yeahh, I have tried both of the following:

[b]# qvfb -depth 16 -width 176 -height 210 &
# /opt/Qtopia/bin/qvfb -depth 16[/b]

But, for both of the above, it is saying that [b]bash: qvfb: command not found[/b]

Please help me out, as I am new to Linux.

Gary

Perhaps you haven't installed qvfb, yet.
What flavor of Linux are you running?
What version of Qte is installed?
Did you build the phoneme executables yourself?

gkchoudary wrote:
> Yeahh, I have tried both of the following:
>
> [b]# qvfb -depth 16 -width 176 -height 210 &
> # /opt/Qtopia/bin/qvfb -depth 16[/b]
>
> But, for both of the above, it is saying that [b]bash: qvfb: command not found[/b]
>
> Please help me out, as I am new to Linux.

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: feature-unsubscribe@phoneme.dev.java.net
For additional commands, e-mail: feature-help@phoneme.dev.java.net

gkchoudary
Offline
Joined: 2008-07-21

Hi,

This is Redhat Fedora 9. And I haven't installed qvfb or Qte. Frankly speaking I dont have idea what to install in order to run the executables of PhoneME.

And I havnt built the phoneme executables. I just had taken the "phoneME Feature MR2 binary bundle (Development Release)" and copied to my linux machine.

I request you to please help me out in this regard.

Thanks in advance!

Gary Adams

With a quick search for "download fedora qvfb". I
found a link that might help you get started.

http://www.linuxdevices.com/articles/AT7319394180.html

gkchoudary wrote:
> Hi,
>
> This is Redhat Fedora 9. And I haven't installed qvfb or Qte. Frankly speaking I dont have idea what to install in order to run the executables of PhoneME.
>
> And I havnt built the phoneme executables. I just had taken the "phoneME Feature MR2 binary bundle (Development Release)" and copied to my linux machine.
>
> I request you to please help me out in this regard.
>
> Thanks in advance!
> [Message sent by forum member 'gkchoudary' (gkchoudary)]
>
> http://forums.java.net/jive/thread.jspa?messageID=289016
>
> ---------------------------------------------------------------------
> To unsubscribe, e-mail: feature-unsubscribe@phoneme.dev.java.net
> For additional commands, e-mail: feature-help@phoneme.dev.java.net
>

---------------------------------------------------------------------
To unsubscribe, e-mail: feature-unsubscribe@phoneme.dev.java.net
For additional commands, e-mail: feature-help@phoneme.dev.java.net

gkchoudary
Offline
Joined: 2008-07-21

Hi,

I had installed [b]qt-2.3.8[/b]. And inorder to compile the Qt/Embedded library, I did the below things:
# cd ~/qt-2.3.8
# export QTDIR=~/qt-2.3.8
# export LD_LIBRARY_PATH=~/qt-2.3.8/lib:$LD_LIBRARY_PATH
# ./configure -qvfb
# make

I also have copied [b]qtopia-free-1.7.0-2rh9.i386.rpm[/b]
And installed by giving the following on the command line: rpm -i qtopia-free-1.7.0-2rh9.i386.rpm
Qtopia is installed now.

And I have tried to run Qtopia using the following commands:
# export QPEDIR=/opt/Qtopia
# export QTDIR=$QPEDIR
# export DQTDIR=$QPEDIR
# export PATH=$QPEDIR/bin:$PATH
# export LD_LIBRARY_PATH=$QPEDIR/lib:$LD_LIBRARY_PATH
# qvfb &

# [b]qvfb -depth 16 -width 176 -height 210 &[/b]
And with the help of above command, I am able to see a Virtual framebuffer 176X210 16bpp Display:0

And now I have tried installMidlet command:
# ./installMidlet http://10.10.18.119:8080/ota-poc/22-7/FirstOne.jad

Still I am getting the same error [b]open of /tmp/.qtvfb_mouse-0 failed[/b]

Plzz help me out..