Skip to main content

JXTA tutorial discovery

3 replies [Last post]
pah2
Offline
Joined: 2007-07-19
Points: 0

Hi everybody,

i am new to the jxta framework and now i am reading the guide and work me through the tutorials.

now i am on the discovery tuorial from the guide and i dont get the demo to work correct?

the problem is that in the tutorial a client is sendíng a discovery response the output on the cosole shows me that but the server dont answers

the server output also seam to be correct i see the advertisment output on the cosole and the text that the pipe will be listening for clients but the client dont print the advertisment of the server ??

i am runnning on the jdk 1.6 with the latest realse of jxta and the server and the client are running on the same machine ??

do i have to configure somthing or is there a error on the turorial ?

thanks

Reply viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.
pah2
Offline
Joined: 2007-07-19
Points: 0

Ok i have now used to different pcs on one the server and on the other the client
and what should i say it works now !!!

so this means i dont can start a client and a server on the same machine ?! or is there a special configuration needed ?!

a little bit confusing for me now ......

asghar
Offline
Joined: 2005-07-26
Points: 0

Run ([b]first[/b]) the server and client as 2 separate projects within the IDE.
Asghar

pah2
Offline
Joined: 2007-07-19
Points: 0

Hi first thanks for the reply,

i am using netbeans ....

i created like you sad now two projects, before this the two files were in the same package....

and after this i start the server first and the server says like in the tutorial sad..

Publishing the following advertisement with lifetime :120000 expiration :120000



urn:jxta:uuid-59616261646162614E50472050325033D3826B6073D442F88FFCAE1E2378BF5904JxtaUnicastDiscovery tutorial

Sleeping for :180000

then i run the client and get like in the tutorial described

Sleeping for :10000 ( i sad the time a little bit down)
Sending a Discovery Message
Sleeping for :10000
Sending a Discovery Message
Sleeping for :10000

but the same response like before i dont get in the client the reponse advertisment !??!

and also no errors anyweher ...;-(